Maand juni

Een grote, bruine verzenddoos is het meest gebruikte type doos om producten in te verzenden. Wie online een product bestelt, zal in negen van de tien gevallen een bruine verzenddoos ontvangen. Het is bijna een iconisch beeld: een pakketbezorger met een stapel bruine dozen in de handen om deze te gaan bezorgen. Deze doos is in de meeste gevallen veel te groot voor het product en om het af te maken is deze opgevuld met opvulmaterialen. De ontvanger blijft zitten met een berg oud papier en onnodig opvulmaterialen. Met een doos op maat draagt u een steentje bij voor het milieu en de kans op beschadigingen is nihil omdat het product stevig in de doos is gepositioneerd.  

De bruine kartonnen dozen bestaan voor 80% uit gerecycled karton en de duurzaamheid wordt versterkt door de natuurlijke uitstraling. De bruine kleur is clean en onbewerkt ten opzichte van wit en zwart karton. Dit karton wordt namelijk wit of zwart geverfd.

De bruine kartonnen vouwdoos is eigenlijk een ‘’standaard’’ verzenddoos die heel veel bedrijven gebruiken om producten in te verzenden. De vouwdoos is een gebruiksvriendelijke en stevige doos. In het algemeen worden de bruine verzenddozen vooral ingezet als bescherming en voor het transport en is de uitstraling minder belangrijk.

In principe wordt de doos na ontvangst bij het oud papier gezet of zal deze gebruikt worden als retourverpakking. Maar de verzendverpakking is ook onderdeel van marketing en communicatie, zeker bij het hogere segment. Om op te vallen tussen de andere verzenddozen kunt u een logo plaatsen op de lange zijden van de vouwdoos. Zwart/grijs bedrukking en bruin karton zijn een goede combinatie. Kleur kan ook een optie zijn, maar door de bruine ondergrond kunnen kleuren niet helemaal tot hun recht komen. Rood wordt bijvoorbeeld bordeaux.

Bruine geschenkdozen zullen wellicht niet uw eerste keuze zijn, maar deze kunnen het concept wel versterken. Een bedrukking op het deksel is altijd een juiste toevoeging, maar er zijn ook andere creatieve middelen om een bruine kartonnen doos sprekender te maken.

Zo kunt u de bruine doos inpakken met linten, zodat het een cadeautje wordt voor de ontvanger. Maak het af met een mooie strik en bijvoorbeeld een tag met een bedankje of persoonlijke tekst. Of wat dacht u van een sticker aan de binnenzijde van de doos, zodat de ontvanger verrast wordt tijdens het unboxen van het geschenk.

Een bruine kartonnen doos is niet langer saai, wees creatief met elementen die passen bij uw bedrijfsconcept.