Maat bepalen

Hoe kan ik de doos maat bepalen?

Om jouw product goed beschermd van A naar B te krijgen en geen karton te verspillen, is een slimme verpakking belangrijk. Dat betekent: niet te groot en niet te klein. Met deze simpele stappen kun je eenvoudig de doos maat bepalen.

 

doos_maat_bepalen

Een doos maat bepalen in het kort:

  • Ga altijd uit van de binnenmaat van de doos
  • Geef maten op in hele millimeters (afronden naar boven)
  • In deze volgorde: lengte x breedte x hoogte
  • Tel er een paar millimeter bij op voor speling: 3 mm bij een kleine doos, 6 mm bij een grote

1. Meet op wat je wilt verpakken

Om een doos maat te bepalen, bepaal je eerst de afmetingen van jouw product. Je meet lengte x breedte x hoogte. Doe dat nauwkeurig, noteer de maten altijd in hele millimeters (mm) en rond af naar boven. Verpak je een afwijkende vorm? Leg er dan bijvoorbeeld een boek tegenaan, zodat je makkelijk het hoogste/breedste punt kunt bepalen.

2. Bereken de juiste binnenmaat

Bij een doos maat bepalen, gaan we altijd uit van de binnenmaat van de doos. De inhoud bepaalt de binnenmaat, het karton de buitenmaat. De truc is eenvoudig: tel 3 tot 6 mm op bij de afmetingen van jouw product, dus bij de lengte, breedte én hoogte. Bij een klein doosje kies je voor 3 mm extra, bij een groot formaat voor 6 mm. Zo weet je zeker dat alles straks netjes past. Moet jouw product eerst nog in bubbelfolie gewikkeld? Hou hier dan rekening mee bij jouw doos maat bepalen.

3. Stel jouw eigen doos samen

Binnenmaat genoteerd? Stel dan nu jouw doos samen, voer de afmetingen in en zie direct de prijs. Welke vorm of welk formaat je ook wilt verpakken: je kiest bij ons altijd voor betrouwbaar maatwerk tegen standaardprijzen, ook als je geen grote aantallen nodig hebt. Zo simpel is het om de doos maat te bepalen.

vakantie2