Jouw product, slim verpakt in een wikkeldoos

Als een ware kameleon past de wikkeldoos zich moeiteloos aan jouw platte producten aan. Of je nu een wandpaneel, schildersdoek of tafelblad wilt inpakken, deze veelzijdige verpakking biedt een stijlvolle en voordelige oplossing. Meubelmakers, uitgevers en kunstenaars – ze zijn allemaal fan van de wikkeldoos, en wij begrijpen waarom. Ontdek de mogelijkheden en maak indruk met jouw verpakking!

Bestel jouw wikkeldoos op maat

Voordeliger dan de Amerikaanse vouwdoos

Ben je op zoek naar een goedkope doos om jouw platte product te verpakken? De wikkeldoos is een voordelig alternatief voor de Amerikaanse vouwdoos. Dit komt doordat het productieproces korter is. Aan de andere kant duurt het inpakken iets langer, je hebt namelijk meer handelingen nodig om ‘m in elkaar te zetten. Je vouwt een wikkeldoos op maat. 

Kenmerken

 • Al vanaf 5 stuks
 • Beschikbaar in bijna alle formaten
 • Enkele of dubbele golf
 • Verkrijgbaar in de kleuren bruin en wit
 • Profiteer van volumekorting (bereken je prijs in de rekentool)
 • Sluiten met tape
 • Fefco 409    

Synoniemen

 • Wikkeldozen
 • Verpakking platte producten
 • Platte en lange dozen
 • Gesplitste platen golfkarton

Wat kun je met de wikkeldoos?

De wikkeldoos is een ingenieuze verpakking die je om jouw platte producten heen vouwt, waardoor ze een optimale bescherming krijgen. Denk hierbij aan schilderijen, spiegels, boeken of zelfs meubelonderdelen. De doos bestaat uit een enkel stuk karton dat om het product wordt gewikkeld en vervolgens wordt gesloten met tape of lijm. Deze slimme verpakkingsoplossing zorgt voor een strakke, op maat gemaakte pasvorm die jouw waardevolle items veilig en stijlvol omsluit. Bovendien bespaar je met de wikkeldoos op materiaal en opslagruimte, omdat je alleen het benodigde karton gebruikt en geen extra vulmateriaal nodig hebt. Kortom, deze doos is dé verpakking waarmee je zowel efficiëntie als elegantie bereikt.

Het verschil tussen de wikkeldoos en andere dozen: ontdek de voordelen

In vergelijking met traditionele dozen biedt de wikkeldoos tal van voordelen die je zowel tijd als geld kunnen besparen. Doordat de wikkeldoos uit één stuk karton bestaat en om het product wordt gevouwen, ontstaat er een op maat gemaakte verpakking die perfect aansluit bij jouw product. Geen losse flappen of onnodige ruimte meer! Ook zorgt dit ervoor dat er geen materiaal verloren gaat of dat er loze ruimte is, dit betekent minder verspilling en dus een duurzame keuze! Doordat de wikkeldoos zo strak om jouw product sluit, heb je ook geen extra vulmateriaal om het item op zijn plaats te houden. Dit bespaart kosten en is beter voor het milieu. Het opzetten van een wikkeldoos is snel en gemakkelijk, waardoor je tijd bespaart bij het verpakken van jouw producten en dankzij de nauwsluitende pasvorm biedt de wikkeldoos een uitstekende bescherming tegen stoten en krassen, zodat jouw product veilig op zijn bestemming aankomt. Als je op zoek bent naar een efficiënte, duurzame en stijlvolle manier om jouw producten te verzenden is de wikkeldoos precies wat je nodig hebt!

Welke afmeting heb ik nodig?

Bij Doosopmaat.nl staan we voor flexibiliteit en maatwerk, en dat zie je terug in onze wikkeldozen. Al vanaf slechts 5 stuks bestel je jouw op maat gemaakte wikkeldoos, volledig afgestemd op jouw individuele product. Onze wikkeldozen zijn verkrijgbaar in bijna alle formaten, met enkele of dubbele golf, en in stijlvol bruin of strak wit. Het bepalen van de juiste afmetingen voor de wikkeldoos is eenvoudig. Je meet de lengte, breedte en hoogte van je product in millimeters.

Vervolgens voeg je aan alle zijden een paar millimeters toe voor extra ruimte en bescherming. Dit voorkomt dat je product te strak in de wikkeldoos zit en beschadigd raakt. Hoewel het niet altijd nodig is kun je er wel voor kiezen om extra beschermende vulling in de doos te plaatsen, als je dit wenst is het van belang dat je de afmetingen hierop aanpast. Met deze aangepaste afmetingen kun je nu jouw wikkeldoos op maat bestellen bij Doosopmaat.nl. Gebruik de rekentool op onze website om de juiste afmetingen en prijzen te bepalen. Kies voor de perfecte pasvorm en bescherming met een wikkeldoos op maat van Doosopmaat.nl!

Zo zet je de wikkeldoos in elkaar

Verpakken gaat heel simpel: leg de inhoud links op de rechthoekige plaat karton. ‘Wikkel’ dan de rechterkant eromheen, met behulp van de handige vouwlijnen. Vervolgens vouw je de zijkanten over elkaar. Alleen nog even goed vast tapen, en jouw product kan veilig vervoerd worden. Wil je liever met eigen ogen zien hoe je de doos in elkaar zet? Check dan deze video.

Wikkeldoos bestellen bij doosopmaat.nl

Ontdek het gemak van wikkeldozen op maat bij Doosopmaat.nl, dé specialist in verpakkingen voor elk type product. Profiteer van onze snelle levertijden, scherpe prijzen en expertise op het gebied van maatwerk verpakkingen. Onze wikkeldozen zijn niet alleen praktisch en voordelig, maar ook duurzaam en stevig om jouw producten optimaal te beschermen. Mocht je twijfelen of hulp nodig hebben bij het bepalen van de juiste maat, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij helpen je graag verder. Bestel nu je wikkeldoos op maat en ervaar het verschil!