Coupe Tijn

Iedereen kent de held Tijn wel met zijn prachtige lak-aan-actie die is ontstaan tijdens 3FM Serious Request 2016. Heel Nederland heeft de dappere Tijn in de armen gesloten vanwege zijn grote inzet voor het helpen van andere kinderen. En dat terwijl Tijn uit het Brabantse Hapert zelf ernstig ziek was. Iedereen liet zijn nagels lakken door Tijn en doneerde geld aan Stichting Semmy. 

Stichting Semmy doet onderzoek naar de bestrijding van hersenstamkinderkanker waarbij de levensverwachting rond de één jaar ligt na de diagnose. Stichting Semmy heeft het doel dat de levensverwachting kan worden verlengd en streeft naar uiteindelijk het vergroten van de overlevingskans van deze verschrikkelijke ziekte.

Deze ziekte is erg agressief en zit op een moeilijk behandelbare plek die alleen met een bestraling kan worden bereikt. Helaas is deze soort zo sterk dat deze immuun is voor bestraling. Sinds het ontstaan van Stichting Semmy worden er onderzoeken in Nederland uitgevoerd naar hersenstamtumoren bij kinderen. Waar de overlevingskans voor andere vormen van kanker onder kinderen inmiddels is gestegen, blijft de overlevingskans van hersenstamkanker nog steeds op nul procent. Dit moet gaan veranderen zodat ieder kind met deze ziekte een kans heeft voor overleven!

Coupe Tijn 

Frank Onnou raakte geïnspireerd door het succes en de kracht van Tijn en startte de Coupe Tijn. De Coupe Tijn is een ijsje opgedragen aan Tijn en alle andere zieke kinderen. Wie een Coupe Tijn bestelt, draagt bij aan het onderzoek naar hersenstamkinderkanker van Stichting Semmy. Van alle donaties gaat 100% ook daadwerkelijk naar het onderzoek en de bestrijding van deze ziekte.

Coupe Tijn is niet zomaar een ijsje, nee het is een echte feelgood belevenis. Met het ijsje wordt niet alleen meer geld opgehaald voor Stichting Semmy, het zet ook de Lak aan actie van Tijn voort en geeft extra aandacht aan deze ziekte.

Coupe Tijn is nog op zoek naar meer ijssalons en ijsverkopers die een steentje willen bijdragen aan deze actie. Coupe Tijn heeft een pakket samengesteld waarin alle accessoires worden geleverd waarmee men een eigen Coupe Tijn kan maken. In de nazomer van 2017 is de Coupe Tijn voor het eerst bij een ijssalon verkocht en wat blijkt: mensen vinden het geweldig en komen ook als het weer er niet naar is, toch een ijsje bestellen. Door de bijzondere gedachte achter het ijsje komen ook nieuwe gasten over de vloer om het ijs te gaan bestellen.

Coupe Tijn zoekt nog ijsverkopers zodat het ijsje op meerdere plekken in Nederland wordt verkocht en er nog meer geld kan worden opgehaald voor Stichting Semmy. U kunt heel eenvoudig het pakket bestellen via de website van Stichting Semmy.

Doosopmaat.nl is trotse donateur voor deze actie en zal de verpakkingen van het pakket gaan verzorgen.

Meer informatie kunt u vinden op de website en Facebookpagina’s van Stichting Semmy en Coupe Tijn. Ook kunt u hier geld doneren voor deze stichting als particulier of als bedrijf en vergeet niet een kijkje te nemen in de Semmy shop. De nagellakjes van Tijn zijn hier bijvoorbeeld ook verkrijgbaar.