Kartonnen dozen Overijssel

Als je in beeld zou kunnen brengen hoeveel kartonnen dozen Overijssel in- en uitgaan, en aan welke snelheid, dan zou in één oogopslag duidelijk kunnen worden gemaakt hoe bedrijvig deze provincie wel is. Er wordt daar heel wat in gepakt. Natuurlijk zal een deel van de bewegingen ook doorvoer blijken te zijn want Overijssel is echt een transitprovincie, een onmisbare schakel tussen Noord en Zuid, tussen Nederland en Duitsland – maar zeker ook is Overijssel een provincie met veel eigen productie, en sterke economische regio’s, zoals Enschede.

Stel jouw doos samen

Overijssel: van IJsselstreek tot Twente

De naam Overijssel is duidelijk gekozen vanuit een West-Nederlands perspectief: voor wie vanuit het westen komt ligt Overijssel aan de overkant van de IJssel. De steden aan de oostkant van de IJssel behoorden in de middeleeuwen tot de belangrijkste handelscentra van Europa en hebben ook nu nog een landelijke uitstraling: Zwolle, de hoofdstad, Deventer, met z’n hogeschool en de beroemde boekenmarkt, Kampen, met de indrukwekkende skyline en de lange traditie van handel en onderwijs.

Naast Zwolle, Kampen en Deventer, de beroemde IJsselsteden, heeft Overijssel een ander stedelijk gebied, soms wel Twente-stad genoemd. Hengelo, Almelo en natuurlijk Enschede zijn hier de grootste plaatsen, samen met de historische stad Oldenzaal en de talloze kleine en grote Twentse dorpen waar verrassend veel bedrijven zijn gevestigd. Zowel de IJsselsteden als Twente zijn een belangrijke markt voor kartonnen dozen en geschenkverpakkingen.

Salland en de Kop van Overijssel

Tussen de IJsselsteden en Twente strekt zich het Salland uit, een fraai groen landschap waarin vooral kleine woonkernen liggen, hier en daar afgewisseld met kleine of middelgrote steden. Bij Doosopmaat.nl weten we hoe belangrijk gebieden als het Salland zijn voor onze economie: kleine, veerkrachtige gemeenschappen in een streek waar nog volop ruimte is, daar blijkt het voor ondernemers goed toeven. Plaatsen als Staphorst, Hardenberg, Raalte, Dalfsen en natuurlijk ook Hellendoorn (Nijverdal) hebben een landelijke uitstraling. Kartonnen dozen worden hier veel gebruikt voor verzendingen en opslag. ook hier wordt heel wat gepakt. 

De Kop van Overijssel is de noordelijke punt van de provincie, met Steenwijk als middelpunt. Steenwijk is een kleine, maar levendige stad waar zowel het toerisme als de lokale economie volop bloeien. De regio boven Kampen is een gebied waar kleine en creatieve ondernemingen floreren. Ook webwinkels zijn hier, zoals overal, in opkomst. Er is dus zeker een stijgende vraag naar kartonnen dozen op maat.

Kartonnen dozen op maat

Voor kartonnen dozen op maat, postdozen, kartonnen platen en geschenkdozen bent u bij Doosopmaat.nl aan het goede adres. Bij ons kunt u uw bestelling tot in detail online invoeren, al blijft het aanvragen van een offerte natuurlijk ook altijd mogelijk. Wij vinden het belangrijk dat u niet te veel betaalt, bij ons verspilt u geen materiaal en bij ons wordt u ook niet gepakt omdat u tot het afnemen van onnodig grote oplages wordt gedwongen. Een moderne manier van werken, die goed past bij de talloze jonge en vernieuwende ondernemingen in Overijssel!