Vouwdozen

Vouwdozen, ook wel Amerikaanse vouwdozen genoemd, zijn de meest gebruikte dozen voor het verzenden van pakketten. Het zijn de bekende recht toe recht aan dozen met kleppen aan onder- en bovenzijde. In technische termen noemen we dit doosmodel de Fefco 201
Vouwdozen worden altijd plano, dat is plat / ingevouwen, aangeleverd. De reden is heel simpel: opgezet zou een vouwdoos heel veel ruimte innemen. Deze dozen worden door de gebruiker opgezet, de onderkant wordt met tape gesloten. De doos wordt gevuld, waarna ook de bovenkant met tape wordt dichtgeplakt. 

Mijn vouwdoos nu online samenstellen 

 
Vouwdozen bruin en wit

Vouwdoos wit karton

Vouwdozen kunt u online bestellen in bruin en wit. Dat wil zeggen: bruine buitenkant of witte buitenkant. De binnenzijde van de dozen is altijd bruin.

Indien u vouwdozen wilt die ook wit zijn aan de binnenzijde, dan dient u een offerte aan te vragen. In veel gevallen switchen klanten dan naar een (mooiere) Postdoos. Postdozen kunt u online wel samenstellen met een witte binnenzijde.  

 

Vouwdozen eenvoudig bestellen

kartonnen vouwdozenOnze online rekentool stelt u in staat om uw eigen vouwdozen samen te stellen. U kiest uw eigen maten, u kiest welke kwaliteit karton gewenst is. U vult het aantal dozen in en ziet direct wat de kosten zijn.

U kunt uw vouwdoos eenvoudig bestellen door de samengestelde doos in uw winkelwagen te plaatsen.
De actule levertijd vindt u op de website, dan heeft u dozen in huis die exact op uw wensen zijn afgestemd. De juiste dozen bestellen was nog nooit zo eenvoudig! 

De vouwdozen worden bedrukt aan de twee lange zijdes van de doos. Dit geldt voor orders die zowel online als via mail of telefoon zijn besteld. Wilt u vouwdozen die aan alle vier de zijdes bedrukt zijn? Dan kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen via de mail. Wij bedrukken onze dozen met één en hetzelfde bestand. Het is dus niet mogelijk om twee verschillende bestanden aan te leveren. 

Ontstaan van de vouwdoos

De Amerikaanse vouwdoos is uiteraard, de naam zegt het al, bedacht in Amerika. Het doosmodel is zo populair geworden om twee redenen:

  • Minimaal materiaalgebruik. Omdat de doos gemaakt is van een rechthoekige plaat karton hoeft er nooit materiaal te worden weggegooid. De constructie is zo ontworpen dat met het minst mogelijke materiaal toch een stevige doos gemaakt kan worden. 
  • Zeer efficiënt te produceren. Omdat het een plaat karton is waarvan alle hoeken recht zijn (90 graden) kan deze doos gemaakt worden zonder eerst stansmessen te moeten aanschaffen. De productiemachines zijn eenvoudig in te stellen op ieder formaat. Na instellen kunnen ze op hoge snelheid de vouwdozen produceren.

Door de twee bovenstaande redenen is de vouwdoos wereldwijd de standaard geworden voor transportverpakkingen. Ze bieden simpelweg de beste bescherming tegen de laagste prijs.