Veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een account?

Een eigen account bij Doosopmaat.nl is snel, handig én voordelig.

 • Overzicht van jouw facturen
 • Meerdere gebruikers per account
 • Adresgegevens vooraf ingevuld
 • Drukbeeld opgeslagen voor de volgende keer
 • Eenvoudige herhaalbestellingen via jouw geschiedenis

Kan ik een sample ontvangen?

Bij Doosopmaat.nl zijn er drie mogelijkheden voor het verkrijgen van een sample:

 1. Online is een proefdoos op maat bestellen via de online rekentool. Klik rechtsonder op proefdoos bestellen en ontvang binnen 5-6 werkdagen jouw proefdoos op maat met of zonder bedrukking.  
 2. Een order met een afname van minimaal 300 stuks plaatsen en eerst een gratis proefdoos ter goedkeuring wensen in het opmerkingenveld. Wij maken dan eerst de proefdoos en zullen na goedkeuring het aantal dozen produceren. De maat, kleur en bedrukking kunnen nog aangepast worden. Indien de order geannuleerd wordt, zullen wij de kosten van de proefdoos in rekening brengen.
 3. Een sample is GRATIS aan te vragen. Een sample heeft niet de maat en bedrukking die je wenst maar geeft je de indruk van het type doos, de kwaliteit en eventueel bedrukking.

Let op! Indien je kiest voor optie 1 is het niet mogelijk om de kosten van de proefdoos te crediteren, indien je na ontvangst van de proefdoos een order bij ons plaatst. 

Welke karton kwaliteit heb ik nodig? 

Onze vuistregel voor kartonkwaliteit is: hoe groter de doos, hoe dikker het karton. Heb je een kleine doos nodig, voor een licht product dat niet kwetsbaar is? Dan is 3 mm dikte genoeg. Voor grotere dozen en producten die zwaarder of kwetsbaarder zijn, is 7 mm dikte een slimmere optie.

Weet je niet zeker welke kwaliteit je nodig hebt? Lees meer over kartonkwaliteit, of vraag een gratis sample aan.

Kies juiste kwaliteit karton

Let op: het is belangrijk om de juiste kwaliteit karton voor jouw product te kiezen. Sommige aanbieders leveren dozen in een lichtere kwaliteit dan nodig. Wij doen het liever in één keer goed. Neem gerust contact met ons op, we adviseren je graag. Samen zorgen we ervoor dat je jouw product altijd slim verpakt.

Wanneer past het door de brievenbus? 

Brievenbuspakjes zijn poststukken waarvan het binnenmaat maximaal 315 x 255 x 23 mm zijn. 

Wanneer krijg ik palletkorting? 

Bestel je een flink aantal vouwdozen? Bij grotere oplagen van formaten die precies op een volle pallet passen, profiteer je van palletkorting. Voor de eerste pallet is dat € 25,-. Voor pallet 2 t/m 6 is dat steeds € 10,-. Bij zes volle pallets krijg je dus € 75,- korting.

Deze korting geldt alleen voor vouwdozen, en als deze dozen van een geschikt formaat zijn. Ook geldt palletkorting alleen bij bestellingen via de webshop en niet in combinatie met een andere korting.

Als jouw doosformaat in aanmerking komt voor palletkorting, zie je in de rekentool bij ‘aantal dozen’ automatisch het ‘palletstreepje’ verschijnen. Klik je op het streepje, dan zie je hoeveel korting je krijgt.

Wanneer krijg ik volumekorting? 

Bestel je tegelijk dozen in meerdere formaten? Dan krijg je volumekorting. Die geldt voor alle doostypen. Bij 2  formaten is de volumekorting € 30,-. Ieder volgend formaat betekent weer € 10,- korting.

Bij een bestelling met vijf verschillende formaten krijg je dus € 60,- korting.

Let op: volumekorting geldt alleen bij een oplage vanaf 20 stuks, en niet in combinatie met een andere korting. Je krijgt alleen volumekorting als je online bestelt, en je ziet de korting automatisch in de rekentool bij een bestelling met meerdere formaten.

In welke kleuren kan ik inlays bestellen?

Bij Doosopmaat.nl vind je inlays voor jouw dozen in vijf verschillende kleuren (buitenkant/binnenkant):

 • Wit/bruin
 • Bruin/bruin
 • Wit/wit
 • Zwart/zwart
 • Rood/rood

Kunnen er handvatten in een doos op maat? 

Doosopmaat.nl kan vouwdozen voorzien van handvatten. Kies deze optie in de rekentool, dan zorgen wij voor handvatten in de zijkanten van jouw vouwdoos. Per doos maken we er twee: links en rechts. Ze zijn gecentreerd en komen ongeveer  100 mm van de bovenrand van de doos, afhankelijk van de maat.

Het handvat wordt aangestanst: het blijft in het karton zitten, maar vouwt naar binnen.

Let op: voor handvatten moet de doos minimaal 200 mm breed zijn.
 

Hoe werkt bedrukken?

Doosopmaat.nl bedrukt jouw dozen met jouw drukbeeld of logo. Je kunt kiezen tussen zwart/grijs kleur of wit. Geef dit aan in de rekentool, dan krijg je na jouw bestelling per mail een link naar onze uploadtool. Daar upload je makkelijk jouw logo of drukbeeld en kies je zelf de positie op jouw doos.

Bedrukken kan al vanaf een oplage van 10 stuks. De prijs zie je meteen in de rekentool. Let op: voor bedrukking geldt een maximale hoogte, afhankelijk van de kleur en het type doos. Kijk voor meer informatie op bedrukte dozen.