Het bedrukken van dozen

In de drukwereld zijn er verschillende manieren om een kartonnen doos te bedrukken. De drie meest populaire technieken worden uitgelicht: offset, cliché en digitaal. Doosopmaat maakt gebruik van digitaal bedrukken. 

Offset bedrukkingen

Voor de offset bedrukking is een offsetpers nodig. Deze machine drukt full colour beelden op grote vellen papier. Deze vellen worden na de bedrukking op het karton verlijmt. Het resultaat is een doos die aan alle zijden is bedrukt met als het ware een bedrukking van een poster. De finish kan zowel mat als glans.  

Flexodruk

Flexodruk is een techniek waarbij een cliché wordt gebruikt om een bedrukking op het karton te zetten. Een cliché is een rubber stempel gemaakt van Polymeer. Het cliché stempelt de bedrukking op het karton. De samenstelling van flexodruk bestaat uit oplosmiddel- en waterbasis, ook wel water gedragen inkt. Voor het maken van een cliché worden extra clichékosten berekend bij de prijs van de dozen, omdat deze naar aanleiding van het opgegeven drukbeeld speciaal wordt gemaakt. 

Digitaal bedrukken (onze specialiteit)

Bij deze manier van bedrukken wordt het drukbeeld digitaal aangeleverd (als een PDF bestand) en via het programma wordt deze doorgestuurd naar de printer. Het karton wordt op deze manier gemakkelijk en snel bedrukt met een bedrijfslogo of persoonlijke tekst. De druktijden zijn korter vergleken met bijvoorbeeld offset, waardoor levertijden worden versneld. Doordat het maken van een drukbeeld voor digitale bedrukkingen eenvoudiger is dan het opmaken van een gehele offset bedrukking, is het voor ieder toegankelijk om een doos met een eigen drukbeeld te bestellen. Ook zonder grafische kennis of ervaring eenvoudig te doen. Er zijn geen clichékosten of startkosten nodig, waardoor digitaal bedrukken zeer interessant is voor kleinere oplages. 

Wij bedrukken onze dozen digitaal, wat betekent dat wij het volgende kunnen:

  • Vouwdozen bedrukken wij op de twee lange zijden. Rondom de bedrukking (boven, onder, links en rechts) moet 20 mm vrij blijven.  Wil je jouw vouwdoos op vier zijden bedrukt? Dat kan op offerte basis. 
  • Andere type dozen bedrukken wij alleen op het deksel. Rondom de bedrukking moet 10 mm vrij blijven aan alle zijden.
  • De binnenzijde van de doos is niet mogelijk.
  • De maximale hoogte bij zwart-grijs bedrukking is tot 320 mm.

Aanleveren drukbeeld

Na het plaatsen van je online bestelling krijg je een email met daarin een link naar onze uploadtool. In deze uploadtool kun je je logo uploaden en op de bestelde dozen positioneren. Deze opmaak wordt vervolgens opgeslagen. Bij een eventuele vervolgbestelling van dezelfde dozen krijg je automatisch weer een link. Echter, hoef je deze alleen nog maar op 'definitief goed te keuren' door op goedkeuren te klikken. Wij hebben het bestand voor je bewaard. lekker makkelijk. 

Heb je geen drukbeeld in het juiste format of van de juiste kwaliteit, vraag dan je grafisch dienstverlener of reclamebureau om een PDF bestand van voldoende grootte. Hoe zwaarder je bestand hoe beter de drukkwaliteit die wij je kunnen leveren..