meer blogs

Geen opvulmateriaal meer nodig

Verschillende kartonnen dozen leveranciers bieden naast de (standaard)dozen, ook opvulmateriaal aan. Met opvulmateriaal kan het product niet verschuiven en is het beschermd tijdens het transport. Bekende opvulmaterialen zijn: plastic luchtkussens, opvulchips, schuimverpakking en karton. Wie dozen zal afnemen bij deze aanbieders, krijgt het advies om ook meteen passend opvulmateriaal te bestellen om producten te beschermen tijdens transport. U heeft dubbele kosten als u naast de dozen, ook opvulmateriaal dient aan te schaffen.

Als uw pakket opvulmateriaal nodig heeft, betekent dit dat u op het punt staat om een doos met lucht te versturen. De doos is veel te groot voor het te verpakken product. Standaard dozen zijn gemiddeld 40% groter dan nodig is! jaarlijks worden er meer dan 250 miljoen pakketten verstuurd. De bestelbusjes vervoeren zo’n elf ton aan verpakkingsmateriaal en hebben invloed op de CO2-uitstoot. Hoe meer lucht er wordt verpakt, hoe minder ruimte er is in de bestelbussen. Te grote dozen zijn enorm belastend voor het milieu.

Thuiswinkel.org heeft in het brancheverduurzamingsplan Verpakken E-commercesector haar doelstellingen opgesteld voor 2019-2022. Eén van de duurzaamheidsdoelstellingen is om geen opvulmateriaal meer te gebruiken, mits dit strikt noodzakelijk is als bescherming.

Wie het pakket ontvangt zit met een overschot aan karton en onnodig opvulmateriaal. De klantfrustratie zal toenemen. De klanttevredenheid wordt niet meer alleen bepaald door het product en de service, maar ook de duurzame verpakking speelt een steeds grotere rol. Karton en opvulmateriaal dient te worden gerecycled. Informeer bij uw gemeente hoe de recycling geregeld wordt.  

Wist u dat u met een doos op maat geen opvulmateriaal nodig heeft?

Een product kan in een op maat gemaakte doos niet verschuiven. Er is zelfs helemaal geen ruimte meer voor opvulmateriaal. Op basis van het gewicht, de kwetsbaarheid en transportstress bepaalt u de kartonkwaliteit van de doos voor voldoende bescherming. Met een doos op maat hoeft u nooit meer lucht te verpakken in een onnodig grote doos met onnodig opvulmateriaal.

Meet de buitenmaat van uw product en tel hier 3-6 mm extra bij op. Zowel bij lengte, breedte en hoogte. Zo kunt u het product gemakkelijk in en uit de doos halen. U heeft geen opvulmateriaal nodig, omdat u een doos op maat samenstelt. Het product kan niet meer verschuiven en is goed beschermd. Stop met het versturen van dozen vol lucht en opvulmateriaal. Beter voor mens, dier en milieu.

Nieuwsgierig geworden in een doos op maat? Stel via onze online rekentool uw eigen kartonnen doos op maat samen en bereken de prijs.