Maand december

De laatste maand van het jaar 2018 is van start gegaan. Dat betekent donkere dagen, vrolijke lichtjes en de drukte die speelt bij Doosopmaat.nl om de feestelijke dozen op tijd af te kunnen leveren voor de feestdagen. Daarom geen blog over onze feestelijke dozen vanwege de lange levertijden op deze types, maar een blog over de vouwdoos en de overslaande klep. Twee type dozen die nog wel eens door elkaar gehaald worden.

De vouwdoos is eigenlijk wel het bekendste type doos en is inzetbaar voor verschillende doeleinden. De Amerikaanse vouwdoos, Technische naam Fefco 201, is een ontwerp dat heel gemakkelijk in elkaar gezet kan worden. Vouw de korte zijden naar elkaar toe en vouw daaroverheen de lange flappen. Voeg een stukje tape toe en de doos kan gevuld worden. Pas dezelfde handeling toe om de doos te sluiten en klaar is de vouwdoos voor verzending of opslag.

De vouwdoos is inzetbaar voor verschillende doelen. Zo kan deze doos gebruikt worden om producten mee te verzenden via de post of om producten in op te slaan in het magazijn. Door een keuze te maken uit de kartonkwaliteit, heeft u een sterke kartonnen doos om producten te beschermen tijdens het transport en opslag.

De Amerikaanse vouwdoos wordt veel gebruikt bij webshopbestellingen. De vouwdoos is verkrijgbaar in verschillende diktes. Voor ieder product, van gewicht tot kwetsbaarheid, is er een geschikte vouwdoos.

De voordelen van de Amerikaanse vouwdoos op een rijtje:

  • Ons populairste model
  • Verkrijgbaar in verschillende kartonkwaliteiten
  • Gemakkelijk en snel in elkaar te zetten

De overslaande klep, technische naam Fefco 203, is het neefje van de Fefco 201. Het grote verschil zit in de flappen van de dozen. De flappen van de Amerikaanse vouwdoos vouwt u naar elkaar toe, de flappen van de overslaande klep vouwt u over elkaar heen. Hierdoor ontstaat er een dubbele bodem met als voordeel nog meer stevigheid. Zeker bij zware producten kan een overslaande klep een uitkomst zijn.

Een overslaande klep is niet geschikt voor vierkante dozen, maar juist voor de smalle formaten. De flappen zijn bij deze formaten moeilijk te vouwen en met een overslaande klep wordt dit probleem opgelost. Ook als dozen veel worden gestapeld, is het verstandig om te kiezen voor de overslaande klepdoos. Zo wordt het inzakken van de dozen voor een groot deel voorkomen.

De voordelen van de overslaande klep op een rijtje:

  • Geeft extra stevigheid aan de doos
  • Extra bescherming aan uw product
  • Meerwaarde bij zware producten
  • Ideaal bij smalle formaten