Maand augustus

Er worden gemiddeld maar liefst 250 miljoen pakketten verstuurd. Dit heeft te maken met de toenemende groei van de e-commercemarkt. In 2017 kwamen er 9.000 nieuwe webshops in Nederland bij. Wat resulteert in meer dan 40.000 webwinkels in Nederland zonder een fysieke winkel, deze shops worden ook wel pure players genoemd. Het enorme aanbod van webwinkels voldoet aan de vraag die er is. Negen van de tien Nederlanders winkelt online. Meer dan tien procent winkelt zelfs wekelijks online!

Binnen de e-commercemarkt speelt verduurzaming een grote rol. Het verpakken en verzenden van de producten is één van de grootste uitdagingen voor een online bedrijf. Men moet niet alleen rekening houden met de beschermende factor van de verpakking, maar ook met het formaat van de doos.  Met te grote verpakkingen is er minder ruimte tijdens het transport. Dit resulteert in een hogere CO2-uitstoot.Daarnaast wordt het materiaal verspild en blijft de consument achter met een overschot aan karton. Met een doos op maat heeft men een duurzame verzendoplossing. 

Vouwkarton is een van de meest gerecyclede producten. Het is een natuurproduct met duurzame eigenschappen. Een papiervezel kan ongeveer vijf keer gerecycled worden, daarna blijft er weinig over. Om deze cyclus op gang te houden, zijn er altijd nieuwe grondstoffen voor nodig. Er zullen bomen gekapt worden om nieuwe grondstoffen te creëren. Dit gebeurt vooral in de ecologisch beheerde bossen van Scandinavië. Voor iedere gekapte boom worden er twee nieuwe bomen geplant om ook in de toekomst betaalbare aanvoer te behouden. Deze bossen helpen bij de ontbossingen en verslechteringen van bossen in het algemeen.

Wist u dat maar liefst 85% van het gebruikte papier en karton in Nederland wordt ingezameld en hergebruikt. Karton is een natuurproduct en is dus een verantwoorde keuze. Productie, transport, grondstoffen en hergebruik zijn allemaal factoren die gericht zijn op duurzaamheid.

Het recyclen van papier en karton heeft de volgende effecten, namelijk:

  • Minder gebruik van nieuwe grondstoffen
  • Vermindering van energie- en waterverbruik
  • Minder afval
  • Duurzame inzet van gebruikte materialen

De duurzaam beheerde bossen, ook wel houtakkers genoemd, groeien sneller en zijn productiever dan een gewoon bos, leveren een bijdrage aan de landelijke ontwikkeling en nemen veel CO2 op. Het is een kringloop dat zich steeds herhaalt waarbij de focus ligt op het zo duurzaam mogelijk produceren, gebruiken en recyclen.

Met een doos op maat draagt u ook een steentje bij aan het milieu.