Kartonnen dozen Groningen

Dat in de wereld van kartonnen dozen Groningen een bekende naam is, heeft alles te maken met de grote kartonindustrie in deze provincie. In het verleden was strokarton een belangrijk exportproduct van Groningen. Nog altijd is deze provincie een belangrijk centrum in de kartonindustrie. Daarnaast zorgt de bedrijvigheid in Groningen ervoor dat Doosopmaat.nl als dozenproducent hier veel klanten heeft.

Bereken de prijs en stel uw eigen doos samen

Gronings strokarton

Modern karton wordt veelal gemaakt van gerecycled materiaal (oude kranten, papierpulp), maar tot in de jaren 70 was strokarton minstens zo belangrijk. De basis van strokarton is stro, een restproduct van de graanlandbouw. Stro was goedkoop en toch vezelrijk, wat het een goede grondstof voor karton maakte. De bekende zanger Drs. P. schreef zelfs een liedje over strokarton – een wereld die nu grotendeels verdwenen is, maar wel een belangrijk onderdeel van de Groninger historie zal blijven.

Groningen vormde de kern van het strokartongebied, maar er werd ook veel strokarton gemaakt in het aangrenzende deel van Duitsland (Leer e.o.) en in Friesland. De kartonindustrie is in Groningen gebleven. Veel karton komt nog altijd uit Groningen en omstreken en het belang van karton voor moderne bedrijven, die meer en meer via de post verzenden, zal in Groningen nooit worden onderschat. Kartonnen dozen horen een beetje bij deze provincie!

Groninger bedrijven en kartonnen dozen

De Groningse economie heeft twee heel verschillende gezichten. Aan de ene kant heb je hier nog de echte maakindustrie: scheepswerven, bouwmaterialen, natuurlijk de aardgaswinning en de landbouw. Tegenover deze grootschalige economie staat een heel interessante kleinschalige economie die direct samenhangt met studentenstad Groningen, waar jonge mensen met nieuwe ideeën samenkomen en die ideeën uitwerken in kleine bedrijfjes. Webwinkels zijn vaak onderdeel van deze kleinschalige economie en het is vooral in deze bedrijfstak dat Doosopmaat.nl een rol van betekenis kan spelen.

Webwinkels, kleine bedrijven, leveringen per post: het is het deel van de economie waarin kartonnen dozen belangrijk zijn. Kartonnen dozen worden ook alleen maar belangrijker, omdat juist deze bedrijfjes snel groeien en tegelijk volop innoveren. Doosopmaat.nl begroet deze ontwikkeling dan ook met veel enthousiasme!

Kartonnen dozen bestellen

Doosopmaat.nl levert dozen in heel Groningen, zonder verzendkosten, snel en steeds volgens de voorwaarden die u hebt gesteld. Want bij ons bepaalt u de maat, de oplage, de afwerking, de bedrukking – dozen op maat, dat is ons product. Van ‘t Hogeland tot Stadskanaal, Doosopmaat.nl wil wat voor u en uw bedrijf betekenen. Bestellen is gemakkelijk, u kunt meteen doorklikken naar ons bestelmenu.