Kartonnen dozen Groningen

Dat in de wereld van kartonnen dozen Groningen een bekende naam is, heeft alles te maken met de grote kartonindustrie in deze provincie. In het verleden was strokarton een belangrijk exportproduct van Groningen. Nog altijd is deze provincie een belangrijk centrum in de kartonindustrie. Daarnaast zorgt de bedrijvigheid in Groningen ervoor dat Doosopmaat.nl als dozenproducent hier veel klanten heeft.

Stel jouw doos samen

Gronings strokarton

Strokarton is de basis van karton tot de jaren 70. Stro is het restproduct van de graanlandbouw. Voordeel van stro is dat het een goedkope manier is en toch zeer vezelrijk. Tegenwoordig wordt ‘modern karton’ gemaakt van gerecycled materiaal, zoals oude kranten en papierpulp. De bekende zanger Drs. P. heeft een liedje over strokarton geschreven – een wereld die nu grotendeels verdwenen is, maar wel van belang zal blijven van de Groninger historie.

Groningen vormde de kern van het strokartongebied, maar er werd ook veel strokarton gemaakt in het aangrenzende deel van Duitsland (Leer e.o.) en in Friesland. De kartonindustrie is uiteindelijk in Groningen gebleven. Veel karton komt nog altijd uit Groningen en omstreken en het belang van karton voor moderne bedrijven, die meer en meer via de post verzenden, zal in Groningen nooit worden onderschat. Kartonnen dozen horen een beetje bij deze provincie!

Groninger bedrijven en kartonnen dozen

De Groningse economie heeft twee heel verschillende gezichten. Aan de ene kant heeft men hier nog de echte maakindustrie: scheepswerven, bouwmaterialen, natuurlijk de aardgaswinning en de landbouw. Tegenover deze grootschalige economie staat een heel interessante kleinschalige economie die direct samenhangt met studentenstad Groningen, waar jonge mensen met nieuwe ideeën samenkomen en die ideeën uitwerken in kleine bedrijfjes. Webwinkels zijn vaak onderdeel van deze kleinschalige economie en het is vooral in deze bedrijfstak dat Doosopmaat.nl een rol van betekenis kan spelen.

Webwinkels, kleine bedrijven, leveringen per post: het is het deel van de economie waarin kartonnen dozen belangrijk zijn. Dozen op maat bieden een uitkomst voor deze bedrijven tegen een uitstekende prijs. U kunt ook kiezen voor bedrukte dozen met een logo of tekst. Hierdoor wordt uw doos persoonlijker die uw huisstijl uitstraalt. Kartonnen dozen worden ook alleen maar belangrijker, omdat juist deze bedrijven snel groeien en tegelijk volop innoveren. Doosopmaat.nl begroet deze ontwikkeling dan ook met veel enthousiasme!

Kartonnen dozen bestellen

Doosopmaat.nl levert op maat gemaakte dozen in heel Groningen zonder verzendkosten. Wij werken met een snelle levertijd die meteen wordt vermeld tijdens het online bestelling proces. De bestelde dozen zijn geheel volgens uw voorwaarden geleverd. U bepaalt de maat, de oplage, de afwerkingen en de bedrukking. Doos op maat, dat is ons product. Van ’t Hogeland tot Stadskanaal, Doosopmaat.nl wil wat voor u en uw bedrijf betekenen. U kunt via onze online rekentool uw eigen op maat gemaakte dozen bestellen. Voor vragen tijdens en na het bestellen kunt u een kijkje nemen bij de Veel gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Dan kunt u contact met ons opnemen via 0182-304258.