2columnleft

Fulfilment proces

Kartonnen dozen bieden diverse voordelen voor zowel de consument als bedrijven. Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker, naast dat er steeds sneller geleverd dient te worden. De verpakking moet passen in het fulfilment proces en het logistieke proces van het bedrijf.

Ruimtebesparend

doos op maat met logo

Al onze kartonnen dozen worden 'plano' aangeleverd. Plano leveren betekent dat de dozen ongevouwen geleverd worden met als voordeel dat dit ruimtebesparend is. Voor gebruik dient u de dozen zelf in elkaar te zetten. Gelukkig zijn al onze dozen heel gemakkelijk te vouwen. Op ons YouTube kanaal staan korte filmpjes waarin het vouwen van de dozen wordt getoond.  

Stapelbaar

De dozen worden plat geleverd waardoor ze gestapeld kunnen worden. Grote partijen worden gestapeld geleverd op pallets die de klant mag houden. De pallet zal in het magazijn of in de werkplaats gezet worden en vanaf daar kunnen de dozen gebruikt worden. 

Kartonnen dozen hebben een gering eigen gewicht waardoor de kosten voor transport lager zijn, terwijl de dozen wel een sterke eigenschap hebben om het product te beschermen tijdens het transport.

Brievenbus

Naast pakketpost worden de brievenbusdoosjes steeds meer gebruikt. Deze zijn niet alleen goedkoper in transportkosten, maar hebben ook een zeer geschikt plano formaat en de producten worden niet meer in onnodig grote verzendverpakkingen verpakt. Het voordeel van brievenbusdozen is dat zoals de naam het al zegt, het pakketje gemakkelijk door de brievenbus kan. Het pakket kan dus ook geleverd worden als er niemand aanwezig is om het pakket aan te nemen. Het pakket hoeft niet meer terug naar het depot, waarbij de kans op het zoek raken en te laat leveren verminderd.

Inzetbaarheid

brievenbusdoos op maat gemaakt

Kartonnen dozen kunnen ingezet worden om producten in op te bergen, te verzenden als pakket of als geschenkverpakking. Een Amerikaanse vouwdoos kan worden gebruikt voor opslag van materialen in een magazijn of als verzenddoos via de pakketdienst. Een postdoos of klepdoosje kunnen ook gebruikt worden als verzendverpakking, maar door het representatieve uiterlijk zijn ze ook zeer geschikt als geschenkverpakking voor (zakelijke) relaties. Kies het type doosje dat het beste bij uw wensen en het doel van de verpakking hoort. 

Heeft u advies nodig van onze experts welk type doos het meest geschikt is voor uw product? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via +31 (0) 182 304 258.