2columnleft

Fulfilment proces

Kartonnen dozen bieden diverse voordelen voor zowel de consument als bedrijven. Er wordt vandaag gericht gekeken naar de voordelen die karton biedt voor bedrijven. De verpakking moet passen in het fulfilment proces en het logistieke proces van het bedrijf.

Ruimtebesparend

doos op maat met logo

Een groot voordeel van karton is dat het ruimtebesparend is omdat het ‘’plano’’ aangeleverd wordt door de leverancier. Met plano wordt bedoeld dat de producten door de leverancier ongevouwen geleverd worden. De ontvanger van de doosjes zal voor gebruik de dozen eerst zelf in elkaar vouwen en eventueel tapen. Daarna is de doos klaar voor gebruik.

Stapelbaar

De dozen worden plat geleverd waardoor ze gestapeld kunnen worden. Grote partijen worden gestapeld geleverd op pallets die de klant in het algemeen mag houden. De pallet kan in het magazijn of de werkplaats worden neergezet en vanaf daar kunnen de dozen worden gebruikt.

De kartonnen dozen hebben een gering eigen gewicht waardoor de kosten voor transport lager zijn, terwijl de dozen wel een sterke eigenschap hebben om het product te beschermen tijdens het transport.

Brievenbus

Naast pakketpost worden de brievenbusdoosjes steeds meer gebruikt. Deze zijn niet alleen goedkoper in transportkosten, maar hebben ook een zeer geschikt plano formaat en de producten worden niet meer in onnodig grote verzendverpakkingen verpakt. Het voordeel van brievenbusdozen is dat zoals de naam het al zegt, het pakketje gemakkelijk door de brievenbus kan. Het pakket kan dus ook geleverd worden indien de klant niet aanwezig is om het pakket aan te nemen. Het pakket hoeft niet meer terug naar het depot waarbij de kans op het zoek raken en te laat leveren verminderd.

Inzetbaarheid

brievenbusdoos op maat gemaakt

Kartonnen dozen kunnen ingezet worden om producten in op te bergen, te verzenden als pakket of als geschenkverpakking. Een Amerikaanse vouwdoos bijvoorbeeld kan worden gebruikt voor opslag van materialen in een magazijn of als verzenddoos via de pakketdienst. Een postdoos of klepdoosje kunnen ook gebruikt worden als verzendverpakking, maar door het representatieve uiterlijk zijn ze ook zeer geschikt als geschenkverpakking voor (zakelijke) relaties. Kies het type doosje dat het beste bij uw wensen en het doel van de verpakking hoort.